De Ce Mor Blogurile?


De ce mor blogurile? Sau poate că întrebarea este alta. De ce sunt create blogurile? Pentru a transmite ceva? Pentru a exprima ceva? Am să mă rezum doar la blogurile create fără un scop comercial.

Te-ai întrebat vreodată câte bloguri există în lume? În iulie 2005 s-a estimat că sunt peste 70.000.000 de bloguri. În luna ianuarie 2011 au fost identificate 156.000.000 de bloguri publice. Probabil că numărul lor va creşte. De ce? Pentru că tot mai mulţi oameni îşi doresc să se exprime, să fie mai aproape de ceilalţi, în lumea virtuală. Cu toţii ne dorim să fim recunoscuţi şi apreciaţi pentru ceea ce suntem. Sau poate că pur şi simplu ne face plăcere să fim conectaţi. Oricare ar fi motivul, un lucru e sigur, am creat bloguri.

Dacă am presupune că fiecare blog ar fi creat cu un anumit scop, si nu ar fi un blog comercial sau un blog static, atunci când scopul va fi atins, blogul va muri. Dintr-un motiv simplu, şi-a atins scopul. Însă există foarte multe bloguri care nu au un scop. Şi totuşi există posibilitatea ca şi acestea să moară.

Un blog este viu atunci când este hrănit cu articole noi. Există o perioadă în viaţa unui blog însă când această activitate dispare. Dispare pentru că autorul îşi pierde interesul? Posibil. Sau poate pentru că lipsa inspiraţiei este mai puternică decât dorinţa de a crea ceva nou. Lucrurile se schimbă şi se vor schimba mereu. Chiar dacă nu putem influenţa acest lucru, avem puterea de a alege. Poate că acesta este motivul pentru care mor blogurile. Poate cândva, în trecut, am ales asta.

Pe curând.

Reclame

2 gânduri despre „De Ce Mor Blogurile?

  1. uite, eu nu am un blog pentru a face bani din el, nu am nicio reclamă şi nici măcar blogroll, dar am scris în el zi de zi timp de un an, nu am încetat nicio clipă să public. dar când am ajuns să fiu prea ocupată… am reuşit să am 3 zile când nu am scris nimic… sigur, recuperez, deocamdată, pentru că încă mi-e drag, o fac de bucuria de-a scrie, dar dacă nu voi mai avea satisfacţie personală, adică artistică…, o să renunţ… :-)
    foarte bună ideea postării…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s